HomeContact
Professionals

De diëtist

Als je kind mogelijk last heeft van voedselallergie of intolerantie, is het nodig om eerst te achterhalen waar het precies overgevoelig voor is.

Onderzoek naar voedselallergie of intolerantie

Als je baby borstvoeding krijgt, volg je zelf (onder begeleiding) vier weken een dieet zonder melk, ei en soja. Soms worden er nog meer voedingsmiddelen weggelaten. Als je baby kunstvoeding (flesvoeding) krijgt, wordt die vier weken lang vervangen door dieetvoeding.

Als na vier weken de klachten zijn verminderd, volgt er een test met de voeding die je kind eerst kreeg. Komen de klachten weer terug, dan kan de oorzaak een voedselallergie zijn.

Deze test kan alleen worden gedaan onder begeleiding van het consultatiebureau, de huisarts of de diëtist.

Afspraak met een diëtist

Met vragen over een dieet voor jezelf kun je een afspraak maken bij een diëtist. Als je baby jonger is dan 6 maanden, kun je met vragen bij het consultatiebureau terecht. Als je baby ouder is dan 6 maanden, kan een diëtist altijd samen met jou bekijken welke voeding je baby nodig heeft. Dit geldt ook als je kind allergisch reageert als het begint met vast voedsel.

Let op! Ga zeker niet op eigen houtje voedingsmiddelen weglaten. Doe dat alleen in overleg met de jeugdgezondheidszorg of een diëtist. Het risico bestaat dat je baby anders voedingstekorten krijgt.

 

Keurmerk Stichting Opvoeden

Bron: De diëtist

Organisaties