HomeContact
Professionals

De zoon van Amal Saleh heeft dyscalculie

Amal Saleh
Amal Saleh Amal Saleh

Rowan, de zoon van Amal, is blijven zitten in de brugklas. Rowan heeft ADHD, waardoor hij moeilijk overzicht kan houden. Hij vergat zijn huiswerk op te schrijven en kwam de helft van de dagen met de verkeerde boeken naar school. Ook kon Rowan zich niet goed concentreren. Tot zijn moeder alarm sloeg.

Amal: "Op een gegeven moment begonnen de slechte cijfers binnen te stromen. School werd één grote ramp. Eigenlijk ging geen enkel vak goed, behalve tekenen. Wiskunde was zijn slechtste vak. Hij bakte al weinig van rekenen op de basisschool, maar de leraren daar zeiden dat hij gewoon niet wilde leren. Rowan komt ongeïnteresseerd over. Blijkt dat ADHD vaak samen gaat met dyslexie en dyscalculie, een soort woordblindheid voor cijfers. Dat heeft Rowan dus."

Nu heeft Rowan bijles op een huiswerkinstituut. Met veel hard werken kan hij de sommen wel onder de knie krijgen, daar zijn ze van overtuigd. Op school krijgt hij ook extra ondersteuning, aparte formulekaarten en meer tijd bij examens. Rowan voelt zich eindelijk serieus genomen.

Deze tekst is gebaseerd op waargebeurde verhalen. De persoonsgegevens zijn wel fictief.