HomeContact
Professionals

Theo Vromans heeft een samengesteld gezin

Theo Vromans

Theo Vromans is vader van in totaal zeven kinderen, die van hemzelf en zijn vrouw, Anna.

Theo: “Zo’n samengesteld gezin betekent veel regelwerk. We noemen het wel eens ons knip- en plakgezin. Mijn kinderen zijn er om de week. Die van Anna komen meestal maandag tot en met woensdag, en om het weekend. Maar hun vader woont hier vlakbij, dus ze wandelen ook wel eens onaangekondigd binnen. “

Anna heeft al jaren co-ouderschap met haar ex. Zij hebben duidelijke afspraken en een goed ouderschapsplan. Theo: “Met mijn ex Sytske moet ik continu onderhandelen. Ik vind het belangrijk dat we één lijn houden in de opvoeding van de kinderen, maar zij verwent ze. De kinderen zijn nog steeds verdrietig over de scheiding, en Sytske wil het op deze manier een beetje goed maken.”

“Het klinkt misschien gek, maar mijn vriendin Anna kan beter met haar praten dan ik. Als ik Sytske bel, wordt het altijd huilen. Tussen de vrouwen is het zakelijker, ze bespreken schoolresultaten, zakgeld, vakanties, noem maar op.

Om het overzicht te houden, hebben we een gezamenlijke online agenda waar iedereen opmerkingen in kan zetten. Ook onze exen zitten er op. Dan weet ik als ik ga koken tenminste wie er thuis is, en wie er naar turnen of badminton moet. Het zijn kleine dingetjes, maar het helpt wel.”