HomeContact
Professionals

De dochter van Aleksia Noorman werd op internet gepest

Aleksia Noorman

“Dikke Freak”, staat er in Whatsapp. “Als we je gele k-kop op school zien morgenmiddag dan gaan we die verbouwe”, “nerd”, “stuudje” en zo gaat het maar door. Aleksia kan het niet geloven. “Dat klasgenootjes van 13 jaar dít schrijven aan mijn dochter.”

Op een gegeven moment wilde Diki niet meer naar school. Aleksia: “Ze wilde niet zeggen waarom. Ze zei dat ze niet lekker was. Wij dachten dat de berichtjes op haar telefoon van bezorgde vriendinnetjes waren, maar uiteindelijk liet ze ze aan ons lezen.”

En er was nog meer: “Een jongen uit haar klas had een speciale site gemaakt en een chatgroep waarin hij foto's van Diki rondstuurde, met gemene teksten erbij,” zegt Aleksia. “Anoniem. Diki voelde zich nergens meer veilig. Wij zijn ons kapot geschrokken omdat we al die tijd geen idee hadden. We hebben de website offline laten halen, en samen met Diki alle pesters geblokkeerd. We zijn met school gaan praten. Daar hadden ze ook geen idee. Na een klassegesprek waren de daders snel gevonden. “Het was niet zo bedoeld,” zeiden de meesten. De ergste pester is een tijdje geschorst geweest. School is nu in de les ook aandacht gaan besteden aan online pesten, maar voor Diki was de sfeer daar letterlijk verpest. Ze zit nu op een school die veel beter bij haar past.”