HomeContact
Professionals

De dochter van Berry Freke is hoogbegaafd

Berry Freke

Berry Freke: “Diki was vroeg met alles, niet wat je zou verwachten van een geadopteerd kindje dat helemaal opnieuw moet beginnen met de taal. Nederlands pikte ze erg snel op. Ze is goed in tekenen, maar ook in wiskunde en geschiedenis. Ze houdt van lezen en kan daar compleet in op gaan. Bij de bibliotheek las ze op haar tiende al boeken voor volwassenen.

Maar op school ging het niet altijd goed. Diki had er een hekel aan als ze apart gezet werd om extra uitdagende oefeningen te doen. Ze deed daardoor haar best niet meer. Ze wilde gewoon bij de rest horen en aardig gevonden worden. Maar door haar slimheid bleef ze altijd het buitenbeentje.

Door het pesten op de middelbare school hebben we eindelijk de stap durven nemen, samen met Diki. Ze gaat naar een school met een speciaal programma voor slimme en hoogbegaafde kinderen. Het is wel een eind rijden dus ze is elke dag een uur onderweg met de trein en bus. Maar ze is er erg gelukkig en ze heeft meer vriendinnetjes dan ooit. Bij deze kinderen voelt ze zich veel meer op haar gemak. Het is heerlijk om te zien hoe ze zich op haar schoolwerk stort, vooral op het leren van Chinees, haar oorspronkelijke moedertaal. Ze is er beter in dan alle andere kinderen, hoewel die eerder zijn begonnen.”