HomeContact
Professionals

Diki (12) is geadopteerd

Diki

“Ik ben op straat achtergelaten toen ik 1 was” vertelt Diki, de geadopteerde dochter van Berry Freke en Aleksia Noorman. “Ik weet niets van mijn moeder. Ze heeft een briefje achtergelaten met daarop mijn naam en mijn geboortedatum. Mijn naam is alles wat ik nog van haar heb. Het is een Tibetaanse naam. Het kan ook een achternaam zijn.”

“Ik woon hier sinds ik 1 ben, dus ik kan me van China eigenlijk niets meer herinneren. Daar woonde ik in een tehuis. Ik voel me net zo Nederlands als mijn ouders, niet echt Chinees. Ik ben wel begonnen om Chinees te leren op school. Eigenlijk wil ik ook Tibetaans leren, omdat ik dus misschien wel Tibetaans ben. Mijn droom is wel om daar een keer heen te gaan. Misschien ga ik dan ook wel mijn echte moeder opsporen. Mijn ouders hebben beloofd dat als ik zestien ben, dat we dan samen naar China gaan. Een vriendinnetje van mij krijgt een scooter als ze niet gaat roken voor haar zestiende. Mijn ouders hebben beloofd dat we dan een maand naar China gaan. Veel cooler toch?”

“Of het leuk is om geadopteerd te zijn? Niet per se, maar ook niet stom. Het is gewoon zo. Soms word ik gepest omdat ik er anders uitzie, dát is wel stom.”