HomeContact
Professionals

Bas van Heeren wil zelf op vakantie

Bert van Heeren
Bert van Heeren Bert van Heeren

Bert van Heeren “Bas heeft een hechte vriendengroep. Bas is een van de gangmakers. Hij verzint altijd dingen. Laatst had hij een kermismarathon: gingen ze 12 uur aan één stuk op de kermis doorbrengen. Ze zijn ook gek op barbecueën en kampvuren maken. Dan slapen ze 's zomers hier in de tuin op matjes. Nu heeft Bas bedacht dat het nog vetter zou zijn om met de hele groep te gaan kamperen in de zomervakantie. Hij heeft zich er al helemaal in verdiept. Op Terschelling kan je al vanaf je 15e zelfstandig kamperen op speciale jongerencampings. Kost maar een tientje per nacht.

Ik had mijn twijfels. Die campings staan bekend als 'zuipcampings'. Bas is best verantwoordelijk, maar wat als hij door groepsdruk toch gaat drinken? Aan de andere kant is het wel leuk om te zien dat hij zelf iets wil ondernemen. Kunnen ze meteen ondervinden of ze echt zo zelfstandig zijn als ze denken.

Ik heb gezegd dat hij mag gaan als hij zestien is, als hij het geld zelf bij elkaar spaart. En er zijn een paar regels. Met de andere ouders heb ik bijvoorbeeld afgesproken dat ze niet elke avond uit mogen. Als ze allemaal dezelfde regels hebben, houden ze zich er eerder aan. Ik ga helpen met pakken: zorgen dat er ook gewoon bordspelletjes en een frisbee meegaan. En zonnebrand. En condooms, al weet ik nog niet hoe ik dat precies ga brengen... Misschien hebben de andere ouders nog tips.”