HomeContact
Professionals

De moeder van Bas is overleden

Bas van Heeren

Bas: “Mijn moeder overleed toen ik dertien was. Het ging heel plotseling. Ze was gevallen in bad en heeft een hersenbloeding gekregen. Ik heb haar gevonden toen ik thuis kwam uit school.”

Bert: “Ik was al 20 jaar met Carolien samen. En in één klap was alles weg. We waren geen gezin meer, maar twee losse mensen met een enorm verdriet. De eerste weken na haar overlijden wilde ik zelf ook dood. Gelukkig waren we omringd door vrienden en familie. De zus van Carolien kookte, hield het huis op orde en hielp Bas met zijn huiswerk. Mijn vrienden namen Bas soms mee naar de bioscoop, zodat ik even alleen kon zijn met mijn gedachten. Die steun was heel belangrijk.”

Bas: “Ik vond dat ook fijn. Met Carolien kon ik goed praten. Tegen Bert durfde ik het niet te zeggen als ik verdrietig was, want dan zou hij zelf alleen maar somber worden. Als ik iets voelde wat ik niet wilde, ging ik minder eten om het weg te krijgen. Toen mijn pa daar achter kwam, praatten we voor het eerst weer echt. Ik ben toen ook een paar keer naar een psycholoog geweest. Maar wat ik nu het fijnst vind, is chatten met vrienden online, mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.”