HomeContact
Professionals

Joe (19) kreeg een deurwaarder achter zich aan

Karel Rovers

De zoon van Karel Rovers en Marianne Rovers kan niet zo goed met geld omgaan. Karel vertelt wat daar de gevolgen van zijn:

“Joe heeft eigenlijk nooit geld. Hij heeft bij ons een schuld van een paar honderd euro. Dan wil hij op vakantie of naar een dance-festival. We hebben erop aangedrongen dat hij gaat werken naast zijn opleiding. Dat gaat goed, hij werkt nu ’s avonds in een wokrestaurant. Maar het geld vliegt er harder uit dan het er in komt. Hij houdt van gadgets en van merkkleding. Dus hij krijgt elke maand flinke rekeningen binnen, bijvoorbeeld voor het abonnement op zijn iPhone."

"Vorige week maandag stond de deurwaarder op de stoep. Joe had al maanden niets betaald voor de flatscreen-tv die hij op aanbetaling had gekocht. Die tv werd dus in beslag genomen. We zijn toen Joe’s post eens door gaan nemen… Er waren ook aanmaningen van de zorgverzekeraar, en online-aankopen. Hij heeft zoveel schulden dat hij niet weet hoe hij er vanaf moet komen. We hebben besloten dat we het samen aanpakken."

"Met een online schema hebben we snel een overzicht gemaakt. De dringendste schulden schieten wij voor. De rest gaat hij zelf aflossen, daarna betaalt hij de schuld aan ons af. De iPhone is verkocht, hij gaat zuiniger leven en vakantie zit er voorlopig niet in. Ja, eigen schuld… dikke bult.”