HomeContact
Professionals

Elif Yildiz helpt haar dochter met afvallen

Elif Yildiz

De dochter van Elif Yildiz, Deniz, heeft flink overgewicht. Daardoor kampt ze nu met diabetes. Tijd om af te gaan vallen dus.

Elif neemt maatregelen: “Mandarijnen zijn ons nieuwe tussendoortje. Ik koop een heel krat op de markt op zaterdag. Mijn zoon Harun was boos dat hij niet meer elke dag een Twix mag eten, maar hij kan zelf ook wel wat afvallen. Op zaterdag trakteer ik op verse baklava. Eén stukje maar.
En Deniz drinkt geen suiker meer in haar thee. We hebben samen uitgerekend hoeveel caloreiën dat scheelt. Daar schrik je van!”

“Toen we gingen kijken naar het eetpatroon van Deniz, bleek dat zij 's ochtends niets eet. Ik wist dat niet eens. Ik moet vaak vroeg beginnen, dus de kinderen redden zich dan zelf met het ontbijt. Ze nam alleen een paar koekjes mee en ze at die in de pauze. We hebben samen bedacht hoe we dat beter kunnen doen. Ze houdt niet van brood, dus we hebben ontbijtgranen uitgeprobeerd.
Muesli of cruesli bevalt het beste. Ik las ergens een tip dat je dat ook zelf kunt maken van havervlokken en noten en rozijnen. Dan in de oven. Het is lekkerder dan uit een pak, want het smaakt heel vers, en je kan het dan maken met minder suiker. Als ik merk dat Deniz geen zin meer heeft in haar dieet, dan maak ik dat voor haar. Dan heeft ze toch wat lekkers.”