HomeContact
Professionals

Harun en Deniz moeten helpen in het huishouden

Elif Yildiz

Elif Yildiz: “Ik ben opgegroeid met een moeder die alles deed. De hele dag koken, wassen, strijken, kinderen schoondeppen, en natuurlijk schoonmaken, eindeloos veel schoonmaken. Ikzelf werk vier dagen in de week, dus zo'n moeder ben ik niet. Ik kies nog wel eens voor gemakkelijk eten en mijn ramen zijn niet altijd schoon.

We zijn wel begonnen om de kinderen te laten helpen klusjes doen. Ze passen wel eens op hun kleine broertje. Ze kunnen ook al allebei de was doen. Vanaf dit jaar moet Deniz één dag in de week het avondeten doen. We overleggen dan wel wat ze wil koken en wat daar voor ingrediënten in gaan. Pizza is haar favoriet. Het leuke is wel om daar ook iets gezonds met groente van te maken. Dat zou ik zelf niet zo snel doen, maar zij vindt het wel leuk. Ze is van plan ook zelf het deeg te gaan maken de volgende keer.

Schoonmaken doen ze ook allebei. Om de week moet er één de wc schoonmaken en de andere de woonkamer. We houden een lijstje bij wie wat moet doen. Ze krijgen pas zakgeld als hun taken gedaan zijn. Het is ook een manier om ze in beweging te houden.