HomeContact
Professionals

De dochter van Michal Kowalski heeft astma

Michal Kowalski

De dochter van Michal Kowalski, Nadja, heeft inspanningsastma. Dat is voor zo'n actief kind een behoorlijke handicap.

Michal: “Het is voor Nadja moeilijker om te sporten omdat ze al gauw niet genoeg lucht krijgt. Soms kwam ze na het buiten spelen thuis, en dan kon ze niet praten, alleen maar piepen. De huisarts heeft gezegd dat het astma is, en ook huisstofmijtallergie.

Ik heb de oorlog verklaard aan de mijten! Alle knuffels zijn in de was geweest op zestig graden. Daarna hebben ze aan hun oren aan de waslijn gehangen, een grappig gezicht. Nadja vond het zielig. De dekbedden was ik om de week uit. Ik heb ook laminaat gelegd in het kamertje van Nadja. Een partijtje op de kop getikt via Marktplaats. De oude vloerbedekking zat waarschijnlijk vol huisstofmijt.”

En het werkt: Met een inhalator kan Nadja weer aardig meedoen bij gym. De familie heeft er wel wat voor op moeten geven. Michal: “We rookten eerst allebei in huis. Daar zijn we mee opgehouden. Ik rook op mijn werk nog wel veel. Thuis ga ik dan maar in de tuin staan. Katja is helemaal gestopt, met veel moeite hoor, want zij rookte ook bijna haar hele leven.