HomeContact
Professionals

Lara (12) heeft haar enkelbanden gescheurd

Lara van Dalen

Lara van Dalen (12) is een enthousiaste korfbalster. Ze speelt nu op het hoogste niveau in haar club. Een jaar geleden heeft ze bij een ongelukkige sprong haar enkelbanden gescheurd. Door de blessure kon ze een paar weken niet goed lopen en al helemaal niet korfballen. Balen, vond ze dat.
Een paar weken geleden was het weer raak. Bij een sprongduel om de bal landde Lara op de voet van haar tegenstander. Ze ging door haar enkel. Lara: “De trainer heeft me toen aangeraden om mijn enkel voortaan in te tapen met sporttape. Dat heb ik één keer gedaan en toen bleek dat ik vreselijk allergisch ben voor dat spul. Overal bulten!”

Toch moest er iets gebeuren, want de kans dat Lara weer door haar zwakke enkel gaat, is groot. Toen is Lara samen met haar moeder naar een fysiotherapeut geweest. “Hij raadde aan om een enkelbrace te nemen. Alleen bij het sporten hoor! Dat is een soort verstevigd verband dat de enkel ondersteunt. Ik moest er even aan wennen, maar het is nu wel een fijn gevoel. Ik hoef niet meer zo voorzichtig te springen.”