HomeContact
Professionals

Marja en Stacey leven gezonder

Marja Kamphuis
Marja Kamphuis Marja Kamphuis

Stacey Veen (32) is een goede vriendin van Marja. Ze verwacht net haar eerste kindje. Samen met haar vriendin heeft ze veel nuttige tips verzameld over hoe je gezond zwanger kunt worden. “We zijn de bieb in gedoken en we hebben natuurlijk rondgekeken op internet.”

“Je moet eigenlijk vanaf het begin eten alsof je al zwanger bent. Als het raak is, heb je het niet meteen door! Terwijl je kindje dan al begint met groeien, en de juiste bouwstoffen nodig heeft."

"We zijn allebei begonnen met foliumzuur slikken, want dan is er minder kans dat je een gehandicapt kind krijgt. Marja’s man is soms dagenlang weg, en dan heeft ze geen zin om voor zichzelf heel uitgebreid te koken. Dus nodig ik haar vaak uit om samen te eten. Veel fruit en groente en af en toe verse vette vis. De variatie is belangrijk. Laatst hadden we gegrilde sardientjes uit de oven, smullen!"

"Verder kwamen we er achter dat Marja op moet passen op haar werk. Ze heeft een kattenpension, maar in kattenpoep zit een nare parasiet, toxoplasmose. Die kan ervoor zorgen dat je ongeboren kind een oogafwijking krijgt.”