HomeContact
Professionals

Niklas Janson heeft twee moeders

Niklas

Niklas van vijftien heeft twee moeders: Nika en Petra. Voor hem is dat niets bijzonders, maar het is lastig om het aan anderen uit te leggen. Niklas vertelt: "Sommige klasgenootjes uit de brugklas klierden erover, dat ik een wijf was en zo. Maar dat is gewoon omdat ze er niets van snappen. Ik heb ze een keer uitgelegd hoe het zat en toen hielden ze hun mond wel."

Zelf vindt hij het wel stoer om twee moeders te hebben. "Mijn moeders hebben mijn talent voor rugby altijd aangemoedigd. Ze rijden me naar wedstrijden. Ik volg een speciale topsportopleiding."

"Ik slaap met mijn zusje op één kamer en dat is soms wel balen. Als ik met vrienden wil hangen of rustig huiswerk wil maken, dan moet het in de woonkamer. Verder ben ik dol op mijn zusje, hoor. Als ze weer eens te druk is, geef ik haar mijn iPad. Daar is ze al heel handig mee. De iPad heb ik zelf verdiend met een vakantiebaantje bij de dierenwinkel."

Zijn moeder heeft sinds kort een nieuwe vriendin: “Nu Isabel hier steeds vaker komt, lijkt het soms alsof ik drie moeders heb. Soms word ik wel een beetje gek van zoveel vrouwen."