HomeContact
Professionals

De dochter van Mandy Jansen is aangerand

Mandy Jansen

Mandy Jansen “Ik zat met mijn dochter in de auto na een gesprek bij bureau Halt. Ze was betrapt op winkeldiefstal. “Mama, begon ze, “er is iets ergs gebeurd.” En toen kwam het hele verhaal er uit. Mijn collega, ook een yogaleraar, had aan haar gezeten. Ze gaat wel eens mee naar de yogastudio als ik daar werk. Dat moment, toen ik dat hoorde, dat was denk ik het ergste moment van mijn leven. Wat was ik boos! En tegelijkertijd zo verdrietig. Ik heb mijn best gedaan om rustig te blijven. Ik wilde eerst het hele verhaal horen. Ze vertelde dat ze hem eerst wel leuk had gevonden, en hoe hij daar misbruik van had gemaakt door haar naar een rustig plekje te lokken. Hij heeft haar ook bedreigd, zodat ze niks durfde te zeggen."

"Ik was enorm opgelucht dat ze het me toch heeft verteld. Maar aan de andere kant wist ik niet goed wat ik moest doen. Ik heb het aan Stefano verteld natuurlijk. We hebben het AMK gebeld. Daar kon ik mijn verhaal kwijt, wat erg fijn was. Via de huisarts zijn we doorverwezen naar de GGz. Daar heeft mijn dochter goede hulp gekregen. Ze is nog wel vaak angstig, maar ze weet ook dat het niet haar schuld was wat er is gebeurd. Dat het aan hém lag en niet aan haar. Maar de herinnering blijft nog wel, ben ik bang."

"We hebben samen aangifte gedaan. Mijn collega is ontslagen en veroordeeld. Het bleek dat hij ook aan leerlingen had gezeten. Wat een smeerlap. Dat je je zo in iemand kan vergissen.”