HomeContact
Professionals

De zoon van Stefano Kuipers zag slecht

Stefano Kuipers

Stefano Kuipers: “Met Mark ging het niet goed op school. Hij had weinig vriendjes en speelde bijna nooit samen. Hij bleef op het schoolplein vaak aan de kant staan."

"In de les presteerde hij wisselvallig. De juf dacht aan concentratieproblemen, omdat hij vaak niet op zat te letten. Dan zat Mark een beetje uit het raam te staren of in zijn schrift te krabbelen. Maar als hij een boek voor zijn neus kreeg, kon hij daar helemaal in opgaan, en later ook precies navertellen wat er allemaal in gebeurde. Zijn kringgesprekken gingen vaak over de avonturen van zijn striphelden. Op school waren ze bang dat hij een stoornis had. Ze wilden hem laten onderzoeken op autisme."

"Ik had zelf helemaal niet het idee dat het zoiets was. Het was me wel opgevallen dat het altijd lang duurde voordat Mark mij opmerkte als ik hem kwam ophalen. Toen heb ik hem maar eens meegenomen naar de oogarts. Het bleek dat zijn zicht heel slecht is. Nu heeft Mark een bril. Hij komt hij weer goed mee op school. Hij kan eindelijk mee voetballen omdat hij zijn vriendjes én de bal weer ziet!”