HomeContact
Professionals

Mandy en Stefano letten op het milieu

Stefano Kuipers

Stefano Kuipers: “Onze kinderen zijn gek op wandelen in het bos en spelen in de tuin. Mandy en ik zijn behoorlijk milieubewust. Dus we zijn al vroeg begonnen met de kinderen leren hoe ze zorgvuldig kunnen omgaan met het milieu. Als je ze vertelt dat dat goed is voor de bomen en de planten, snappen ze dat best!"

"Het begint met kleine regels: altijd het licht uit als je een kamer uitgaat. De verwarming mogen de kids niet zelf hoger zetten, dan trekken ze maar een trui aan. Niet de kraan laten lopen tijdens het tanden poetsen. En we leren ze om respect tonen voor de natuur. Dus geen takken van de bomen breken omdat dat zo leuk is. En geen snoeppapiertjes op straat gooien."

"Sterker nog, ik moedig ze aan om zwerfafval op te ruimen. Ik heb van die knijpers voor ze gekocht, dat vinden ze machtig mooi om mee te spelen. Laatst waren ze op zaterdagmiddag een spontane opruimactie begonnen. Een hele groep buurtkinderen ging meedoen. Kinderen vinden het leuk om te helpen. Als meer mensen dat zouden doen, zou Nederland een stuk schoner zijn!”