HomeContact
Professionals

De dochter van Marjet Mook heeft Pfeiffer

Marjet Mook

Marjet Mook: “Pfeiffer, dat krijg je door zoenen. Echt iedereen denkt dat! Maar Sofie heeft heeft het waarschijnlijk opgelopen van een besmet glas. Heel vervelend is dat, want andere kinderen vinden haar daarom soms 'vies'. Sofie komt verder normaal over, alleen is ze heel snel moe. En ze heeft vaak keelpijn."

"We proberen haar dus een beetje uit de wind te houden door haar veel te laten slapen. Rust, rust, rust. Ze kan niet altijd naar school. Soms moeten we haar vriendinnetjes naar huis sturen als ze te lang blijven. Sofie doet net of er niets aan de hand is, want zij wil zo graag die gezelligheid. Aan de andere kant zien haar vriendinnen het ook wel als ze langzaam grijs wordt in haar gezicht. Ze zijn erg lief voor haar. Als de kinderen in haar klas roepen dat Sofie zich aanstelt, komen ze voor haar op."

"Sofie is maar een paar weken echt ziek geweest, en daarna ging het langzaam beter. Dat is alweer een half jaar geleden. Alleen die vermoeidheid blijft. Het probleem met Pfeiffer is dat mensen na een tijdje niet meer geloven dat je echt ziek bent. Zelfs mijn zus denkt dat Sofie gewoon lui is. Dan zegt ze dat ik mijn puber wat harder moet aanpakken! Terwijl ik gewoon goed naar mijn kind luister.”