HomeContact
Professionals

Hulp van anderen bij het klussen en tuinieren

Wanneer het voor u lastig is om het onderhoud van uw huis en tuin zelf te doen, kunt u iemand vragen u te helpen. Niet alleen voor de grote klussen maar ook voor kleine klussen.

Durf te vragen

Een lampje vervangen, een schilderijtje ophangen, het gras maaien. Voor u is het misschien lastig om te doen, maar voor een ander is het een klein klusje. Wees dus niet bang om hulp te vragen. Bijvoorbeeld aan familie, vrienden of iemand uit de buurt.

Grote kans dat er iemand is die u graag wil helpen, als ze weten dat u het zelf niet meer kunt.

Advertentie in de supermarkt

Veel supermarkten hebben een bord waarop mensen hun hulp aanbieden. U kunt zelf natuurlijk ook een kaartje ophangen met uw hulpvraag.

Als een onbekende voor het eerst bij u thuis komt, kunt u misschien een famillielid of buur vragen om erbij te zijn. Dat is veiliger.

Een kleinzoon of buurmeisje vragen

Misschien heeft u een kleinzoon, buurmeisje of neefje die voor een paar euro graag het gras wil maaien of een muur wil verven.

Vrijwilligers

Vaak zijn er ook vrijwilligers die graag iets doen voor ouderen of voor mensen met een beperking.

Op internet zijn er websites waarop vrijwilligerswerk aangeboden wordt en waarop u ook een online advertentie kunt plaatsen. Vaak zijn deze websites plaatsgebonden. Er is dus een grote kans dat er ook in uw buurt op deze manier vrijwilligerswerk wordt aangeboden.

U kunt ook eens navraag doen bij het buurthuis of het wijkcentrum. Misschien weten zij waar u terecht kunt met uw hulpvraag.

Tuinman of klussendienst

U kunt er ook voor kiezen om een tuinman of een klussendienst in te huren. Als u een paar kleine klusjes heeft, kunt u die misschien 'opsparen'. En dan een keer een klusjesman laten komen.

Of u huurt iemand in voor de grotere klussen, zoals nieuwe bestrating leggen in de tuin of het hele huis schilderen.

Er zijn veel klussendiensten en hoveniersbedrijven. Sommige bieden speciaal hulp voor ouderen. Bouwmarkten bieden vaak ook klussendiensten aan. U kunt ook kijken of er misschien een vrijwillige klussendienst actief is in uw buurt.