HomeContact
Professionals

Zal ik verhuizen naar een aangepaste woning?

Als woningaanpassingen niet mogelijk zijn, te duur zijn of niet helpen, is het misschien beter om te verhuizen naar een woning die al volledig aangepast is.

Het hangt van uw situatie af welk type aangepaste woning voor u geschikt is.

Heeft u moeite met traplopen?

Misschien woont u in een bovenwoning of in een woning met 1 of 2 verdiepingen. Als er geen lift aanwezig is, kunt u overwegen om te verhuizen naar een benedenwoning of een gelijkvloerse woning. Op die manier kunt u misschien ook langer zelfstandig blijven wonen.

Bent u op leeftijd?

Een seniorenwoning is een speciaal gebouwde of aangepaste woning voor ouderen. Meestal zijn de woningen gelijkvloers of is er een traplift in aangebracht.

Heeft u een lichamelijke beperking?

Als u een lichamelijke beperking heeft, zijn er verschillende woonvormen mogelijk. Afhankelijk van de mate waarin u belemmerd bent.

Verhuiskostenvergoeding

Als u een beperking heeft, die u alleen kunt oplossen door naar een aangepaste woning te verhuizen, kunt u een verhuiskostenvergoeding aanvragen. Doe hiervoor ruim voor de verhuizing een melding bij het Wmo-loket.

Extra huurtoeslag

Woont u in een aangepast huurhuis, dan mag de verhuurder daarvoor extra huur rekenen. Als u in een aangepast huis woont, kunt u meer huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.