HomeContact
Professionals

Onveilige manieren

Behalve voorbehoedsmiddelen zijn er ook natuurlijke methoden om zwangerschap te voorkomen. Voorbeelden hiervan zijn 'Voor het zingen de kerk uit' en 'Periodieke onthouding'.

Voor het zingen de kerk uit

'Voor het zingen de kerk uitgaan', of terugtrekken, betekent dat de jongen zijn penis uit de vagina haalt voordat hij klaarkomt. Omdat het voor een jongen moeilijk kan zijn om aan te voelen wanneer hij klaar komt, is deze methode niet erg betrouwbaar en beschermt het niet tegen soa's.

Periodieke onthouding

Periodieke onthouding is geen voorbehoedsmiddel en beschermt niet tegen zwangerschap en soa’s. Het betekent dat je geen seks hebt op de dagen dat een meisje vruchtbaar is. Dat is een paar dagen in de maand. Maar je weet nooit precies wanneer een meisje een eisprong heeft. Dat maakt deze methode onbetrouwbaar. 

Natuurlijke methoden zijn alleen betrouwbaar als ze goed toegepast worden. Dit geldt ook voor andere anticonceptiemiddelen. Maar bij natuurlijke methoden is dit moeilijker. Ze vragen extra veel discipline en samenwerking van de jongen en het meisje. Er kan dus meer fout gaan.

 

Keurmerk Stichting Opvoeden

Bron: Onveilige manieren